Digitalt,  Kommunikasjon,  Markedsføring,  Sosiale medier

Bestått Eksamen – Oh Happy Day

Da er jeg offisielt ferdig med eksamen i Digital Markedsføring på Høyskolen Kristiania.

Det beste av alt, det gikk faktisk ganske bra. Jeg fikk A – det etter 5 innsendinger, oppsett og design av blogg, implementering av Google verktøy og lesing av diverse faglitteratur.

Jeg tok dette som et nettstudie, da det er begrenset med forelesninger i slike fag her i Ålesund. Dette kan jeg absolutt anbefale. Det krever stor egeninnsats og en dæsj med disiplin, men er utrolig moro.

 

Snapchat filter
Steivor med snapfilter

 

I etterkant av gjennomføringen er det blitt enda mer klart for meg hvor viktig det er for oss markedsførere å være oppdatert på nyheter og digital utvikling. Det nytter ikke å klamre seg fast til kun Kotler og hans P`er. Det krever mye og alle ledere må, etter mitt syn, ha en formening om denne digitale utviklingen og nok kunnskap til å ta den i bruk.

 

Veien videre

For 14 dager siden var jeg i Oslo på Social Media Days. Dette er 7 året på rad dette arrangeres og jeg har vært på alle sammen.

Her ser vi godt hvor mye nye medie kanaler tar over vårt fokus og hvordan vi som markedsførere må implementere disse kanalene i vår markeds mix.

 

Snapchat – Ipsos tall – Q4-17

 

En av de som var på scenen var Helsesista, hele Norges helsesøster. Tale Maria Krohn Engvik -@helsesista har tatt i bruk flere sosiale medier plattformer men spesielt Snapchat for å nå ungdommen. Og gjett om hun gjør!

 

Helsesista i aksjon

 

Helsesista har 40.000 lesere daglig både ungdom og eldre. Dialogen hun har på snap med ungdom spesielt, er fascinerende og det avdekkes et helt klart behov for andre kanaler enn de tradisjonelle for å stille spørsmål om det som rører seg i et ungt liv.

Sjekk dette ut og følg henne på snap er mitt råd.

 

Lær å ta i bruk de rette verktøyene

Digital Markedsføring består av mange elementer og det er viktig å ha oversikt over hvordan dette innvirker på kommunikasjonen både internt og ekstern.

 

Google verktøy

 

Uansett hva du gjør kommer vi ikke utenom Google. Her må alle enten ha interne ressurser eller benytte seg av eksterne – kanskje best i kombinasjon, for å kjenne mulighetene.

Det finns mange verktøy som er relativt enkelt å bruke og mange er gratis. Dette må du har oversikt over.

 

Google Analytics

 

Det å være student igjen har vært skikkelig moro og utfordrende – det frister faktisk til gjentakelse. Faglig påfyll er nødvendig om du jobber med markedsføring. Det å jobbe på den måten som Kristiania gjør – med blogg og innleveringer i bloggformat – krever mye av deg som student.

Til gjengjeld er du gjennom alt som kreves for å sette opp, designe og drifte en blogg. Denne kunnskapen, i kombinasjon med Googles verktøy, kan du bruke i alle jobber, uansett fagområdet.

 

Prøve, feile, rette, analysere og prøve igjen.

 

Det krever også en god veileder og jeg hadde gleden av å få Cathrine Von Ibenfeldt som min. Hun kommenterte alle mine innlegg med gode råd og tips om hvordan jeg enkelt kunne forbedre det jeg skrev. Så takk til Cathrine!

 

Skål!

Om noen av dere har lyst på mer informasjon om dette så er det bare å ta kontakt!

 

The only place success comes before work is in the dictionary