Digitalt,  Kommunikasjon,  Sosiale medier

Sjekk hva du deler av personopplysninger

Alle har nok fått med seg de siste ukenes overskrifter om Facebooks bruk av personopplysninger. Dette er alvorlig og vi som brukere må tenke oss litt om hva vi deler. Tek.No har skrevet litt om denne innsamlingen og det er link til artikkelen her.

 

Hvilke apper har tilgang til våre opplysninger og er du klar over at det skjer?

 

Dataene fra Facebook ble hentet  ut og solgt videre, det har de nå endret, men viser at vi må være mer skeptisk til hva vi klikker på og installerer av apper.

 

 

En av de beste på området Hans Petter Nygård Hansen var nylig på frokost tv og snakket litt om dette – Se innslaget her:

 

 

 

Hva kan du gjøre?

Det som kan være lurt er å sjekke hvilke apper som har tilgang på dine data. Du, som meg, har sikkert ikke gått gjennom dette siden vi logget oss på Facebook for 10 år siden.

 

 

Filmstjerne, jeg? Ja takk vis meg!

 

 

For litt siden så jeg at det var mange som brukte anledningen til å logge inn med sin Facebook profil på en ekstern side for å se hvordan man hadde sett ut om vi var filmstjerner.

Husker dere?

 

Vel, dette er et eksempel på hvordan man gir adgang til våre personopplysninger til en tredjeparts app. Tenk litt på det neste gang, and for the record you all look fabulous anyway.

 

Denne artikkelen til Hans Petter sier noe om det eller du kan se på denne videoen som viser hva du kan gjøre via mobilen.

 

 

Ta tak i dette og rydd opp nå.