Kunst

Inspirasjonen til en ny serie

 

De siste 2 månedene har jeg jobbet med en ny fargepalett der jeg har introdusert litt jordfarger, litt mørkere elementer og mere grønntoner.

Inspirasjonen til dette har jeg hentet fra min hjemplass Andørja i Nord-Norge. Naturen der er fantastisk og den sitter i DNA mitt tror jeg. Siden dette er ei øy, har vi hav rundt oss på alle kanter, men også omkranset av fjell siden øya har 20 topper over 1000 meter.

 

 

Det første jeg gjøre når jeg kommer hjem er å gå i fjære som ligger rett nedenfor huset vårt. Der finner jeg en ro som jeg sjelden finner andre steder. Jeg tatt utallige bilder fra nettopp dette punktet. Noen av de er jeg spesielt glad i og dette er det som har inspirert meg til den nye serien som jeg har kalt «NORD».

 

Fjære

 

 

fjære

 

Nedenfor har jeg lagt ut fargepaletten som jeg har prøvd å ta frem i denne nye serien. Det er mye jobb å finne rett farge og ikke minst huske hvordan man kom frem til den. Men jeg sier det igjen, prosessen er like spennende som det ferdige resultatet. Dersom du er interessert i farger anbefaler jeg en side som kun handler om det, den heter PANTONE.

 

 

Som dere ser blir det  mange nyanser og da gjelder det å finne veien videre til faktisk maling. Jeg elsker akkurat denne delen  av kunsten, det å utforske, forkaste eller beholde.

Til slutt ser dere hvordan noen av bildene ble. Kanskje jeg har vist dere noen før men vi tar det enda en gang. Dette var et artig prosjekt å jobbe med og det blir flere bilder i samme sjanger som dette.

 

 

Blåfargen har en uendelighet i seg, den har melankoli og hvile. Kjell Nupen