kunst til salgs
Kunst

Prosessen med et bilde

 

Jeg har hatt en prosess gående med et bilde over lengre tid. Noen ganger må jeg sette bilder vekk, tenke litt på det, før jeg tar det frem igjen. Slik ble det med dette.

 

kunst

 

Det har gått 2 måneder siden jeg startet på dette bildet. I utgangspunktet hadde jeg tenkt et stående format da jeg egentlig liker det best. Dette er 80 x 100 og selvsagt min yndlingspalett av blåtoner.

Slik så første utkast ut:

 

kunst til salgs

 

Dette er mixed media, som betyr at jeg har brukt forskjellige teknikker og medium. Jeg var relativt fornøyd med det, men syntes det manglet noe. Jeg ønsket mere hvitt og tok fra tapen for å eksperimentere litt.

Da ble det slik:

 

kunst til salgs

 

Det å bruke tape er en metode mange bruker, du kan få mye stilige effekter ut av det. Jeg brukte palettkniv etterpå men det er vanlig å bruke spray, krakelerings paste eller bare male også.

Her er det etter at jeg hadde lagt på hvit titanium fra Amsterdam:

 

kunst til salgs

 

Etter at dette var tørket og tapen var borte ble det slik:

 

kunst til salgs

 

Nå følte jeg at dette falt på plass. Jeg har gått over dette og jobbet videre med små detaljer i hele bildet. Jeg hadde tenkt at dette skulle være stående, men så ble jeg litt usikker. På Kreativ Klynge var det delte meninger så da spurte jeg følgerne mine på Facebook og Instagram hva de syntes.

 

Slik er det stående:

 

kunst til salgs

 

Responsen var fantastisk! Masse meldinger – så moro! Jeg har regnet ut at over 90% mente liggende. Jo mer jeg ser på det jo mer enig er jeg med dere nå. Dette var en artig prosess og til slutt ble bildet slik:

 

kunst til salgs

 

Etter å ha tenkt på dette bilde i flere måneder er jeg nå klar for et nytt blankt lerret.

 

Noen ganger er det prosessen som er det mest spennende.